tisdag 5 februari 2013

Mediernas medverkan till förändring.

Vi ser idag ett stort behov och märker tydligt att mobbing är ett ämne som berör ett stort antal människor på många sätt. Vi märker även detta genom att olika medier är intresserade och vill uppmärksamma, dels vår familjs erfarenheter, men också detta nystartade nätverk vilket vi är oändligt tacksamma för. Vi kommer göra allt vi kan för att tillgodose även deras önskemål då medierna kommer att vara en viktig kanal att få ut budskap och synliggöra dom stora problem med mobbing som finns i våra barn och ungdomars vardag. 

Självklart finns det alltid en verklighet för dagens journalister att var "först med nyheten" som vi respekterar men vår erfarenhet är också att det finns en medkänsla från samtliga medier att även vara en del i något som kan gynna alla inblandade och det värmer verkligen.

För att slippa dåligt samvete så hade det, så här i efterhand, kanske varit bäst att skicka ut ett pressmeddelande och ha en presskonferens där alla fick vara "samtidigt på bollen". Men vi kände inte oss tillräckligt starka och "färdiga" för detta och får ta dessa möjligheter till möten när det finns energi och kraft för att det skall bli ett bra resultat.

Vi känner uppriktigt, som vi skrev inledningsvis, att vi har mött denna förståelse och det hos samtliga inblandade. Vi känner att våra intentioner att åstadkomma en förändring för våra barn och ungdomar respekteras och går före nyhetens behag, det är vi oerhört tacksamma för!

Jens & Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar