onsdag 20 februari 2013

Hej!

Igår fick vi ett mail från ett eventföretag, Confex, som anordnar konferenser och utbildningar. Till hösten skall dom anordna en konferens i Stockholm om nätmobbning, en konferens som vänder sig i första hand till lärare.

"Friends", "BRIS" och "Nätvandrarna" är några organisationer som kommer att hålla föreläsningar. Kul är att även vi fick en förfrågan om vi vill komma och hålla ett föredrag om nätverket och hur vi som föräldrar ser på det som hände vår son Rasmus under hösten. Deras önskemål är också att temat skall vara hur vi föräldrar vill att lärare och pedagoger bemöter och kommunicerar med oss som föräldrar i liknande situationer.

Den erfarenhet som Malin och jag framför allt tar med oss från höstens händelser är att vid minsta lilla situation när någon känner sig kränkt av någon annan, i skola eller föreningsliv, så måste det omedelbart och utan restriktioner tas på största allvar. Inte bara föräldrarna till den utsatte utan även föräldrar till den som utsatt någon annan för mobbning skall göras medvetna och informeras om vad deras barn sysslar med. Det räcker INTE att elever som mobbar förmanas och får en enkel tillsägelse i korridoren. Det skall fullständigt redas ut med alla inblandade parter och det omgående och utan fördröjning. Detta för att så tydligt det bara går få den som mobbar andra att inse allvaret i sin handling och med att man gör ett val att utsätta en annan medmänniska för kränkningar. Vi anser även att hela skolans personal skall informeras om det inträffade så att samtliga kan vara uppmärksamma i korridorer, matsalar och andra samlingsplatser för att minimera att trakasserierna får fortsätta ostört.

Nu vill vi gärna att ni säger vad ni tycker! Hur vill ni att våra barns lärare skall kommunicera med oss föräldrar och bemöta nätmobbing och annan form av trakasserier?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar